Detta gör jag

Jag började med att sminka styla och fotografera privatpersoner. Därefter blev det mest bröllop och familjebilder.Senare åren har jag gått över till att fotografera företagsporträtt. Och just nu mest VD bilder och ledningsgrupper. I detta arbete upptäckte jag ett behov hos alla i ledande position som ofta behöver vara med på bild. Många var ovana och tyckte det var stressande att känna sig osäker på bild. Därför har jag startat Photogenique academy. En heldagars utbildning som lär entreprenörer och ledare att alltid bli bra på bild.  Jag gör också datakurser för de som föddes före dataåldern.

Min mission

■  Att genom kurser  lära ut de möjligheter som finns att förbättra bilder på dig.

■  Att träna bort ovanor som gör att du inte är dig själv framför kameran.

■  Att skapa bilder av dig som säljer

MIN VISION

■  Att alla ska få en rättvis bild av sig själva

■ Att alla ska kunna lära känna sin egen utvecklings potential.

■ Att  vara bekväma med att se sig  själv på bild och tycka om det du ser.

Redaktionellt

Jag har under åren blivit uppmärksammad i både radio och i olika tidningar. Närmast en helsida i bröllopsguiden där de skrev om min nya utbildning samt en lång intervju i Sigtuna radion. Jag har fotograferat de flesta svenska kända ansikten och även många näringslivstoppar.

Jag är anlitad för fotouppdrag kontinuerligt i London, Oslo, Marbella och Dubai. Jag har vunnit pris för bästa initiativ som fotograf av Svenska Arbetsgivarförningen och även tidigare varit medlem av BWOP – Best wedding photographers in the world.

Min utrustning

Jag har en komplett studio med olika fonder, blixtar och dagsljus i Sigtuna. Smink och hårstylingsprodukter. Jag jobbar med Nikon och har 4 hus samt ett antal objektiv. Favoriten är Nikkor 85mm 1,4 Nikkor 50 mm 1,4

Min story

Jag är väldigt levnadsglad och försöker utgå från den plats jag står på och göra det bästa av situationen.  Jag är en människoälskare och ser alltid det bästa i varje människa. Jag ser också det vackra i varje människa och detta vill jag bevara på bild.

Jag föddes 1964 i Kalix uppfödd på löjrom och jantelag Drog vidare efter 18 år till Luleå. Startade Shay foto i en källarlokal efter avslutat gymnasium  i Kallkällan och tyckte livet var på topp. Ingenting kan mätas med känslan att stå i sin egen fotostudio. Doften av framkallningsvätskor och röda mörkrumslampor är en romantik som inte går att återskapa. Jag köpte film på metervara och framkallade negativen själv. Spännings att se när bilden växte fram i karen . Retusch av de färdiga bilderna då det alltid lyckades ligga ett damm på negativen som blev ett vitt streck. Jag skötte Max hamburgerkedjas personaltidning på halvtid och hade allmänt kul.

Shay Models

Jag startade Shay Models med två vänner och gjorde visningar i Norrbotten. Flyttade till Stockholm och gjorde en modelltävling med Camilla Henemark som hette 1989 års zoo-modell.

Man, tre barn, utbildade mig till Ma/No  lärare 4-9  Bästa jag gjort. Otroligt kul utbildning men blev aldrig lärare. Jag är en fotograf. Så gick det 15 år och livet är ju upp och ner. Jag jobbade som vimmelfotograf på Veckans nu i tre år och fotograferade varenda kändis fest. Sedan fem år tillbaka har jag gjort 15 egna kändisfester tillsammans med Johan Carlen.

Nyfikenheten driver mig framåt och jag är inte rädd att misslyckas. Det gör jag då och då. Jag är mest rädd att inte försökt.

För resan är målet… inte målet i sig själv. Livet är resan som vi delar tillsammans och mitt mål är att hinna se och uppleva så mycket som möjligt

.

Kuriosa

Jag byggde upp min egen foto studio Shay Foto i Luleå för väldigt länge sedan och har flyttat runt studion sen dess.  Kanske du har fotograferat dig hos mig tidigare?

Lingonstigen Luleå
Hermelinsgatan, Floras kulle i Luleå
Solhuset Sergelstorg Stockholm
Fridhemsgatan 14a Stockhom
Pipersgatan Stockholm
Arkaden Märsta centrum
Skogsvägen Märsta
Västrabangatatan Märsta
Drottninggatan Stockholm
Sky city Arlanda
Generatorgatan Märsta
Dalgatan Märsta
Sätunavägen Märsta
Stora Brännbovägen 15  Sigtuna. Där är jag just nu.