Vad lyfter just dig?

Rätt ljus och en bra fotograf i all ära, men det finns andra saker som bara du kan göra för att påverka slutresultatet. Förutom att träna på poser och slappna av framför kameran, så kan du ta reda på om du passar bäst i varma eller kalla toner. Om du passar bäst i varma toner men klär dig i kalla så kan det bidra till att du ser tröttare ut eftersom skuggor och linjer blir mer framträdande. Dessa bleknar något med varmare toner och gör att du kan ge ett mer harmoniskt och piggare intryck. Samma sak gäller om du passar i kalla toner men klär dig i varma.

Bra att tänka på är att, oavsett färg så finns det alltid varma och kalla toner. Vitt, svart, blått, rött och alla de andra färgerna finns både som varma och kalla.

Testa dig fram i ett klart ljus framför en spegel vad just du passar i.

Lycka till!