Att bli bra på bild är en konst som kan behöva lite träning och förberedelse. Här kommer några gyllene tips på hur du ger dig själv visuell rättvisa:

1. Trolla bort dubbelhaka genom att sträcka fram hakan.

2. Välj vilken profil som är bäst och vänd den sidan närmast kameran.

3. Bra ljus kan sudda ut både trötthet och några år. Direkt solljus kan ge skuggor under ögonen och göra att du ser både tröttare och äldre ut. Ett mjukt ljus under skymning och gryning, eller skuggiga områden när solen står högt på himlen, är bäst.

4. Bestäm dig för om du vill le ned ögonen eller munnen.

5. Forcera inte. Ett ansträngt leende syns oftast. Om det känns ovant eller obekvämt att stå framför kameran så prova att plocka fram ett fint minne som väcker en skön känsla. Behåll känslan när du tittar in i kameran.